Burn-out oorzaak en symptomen

Burn out is een staat van emotionele, mentale en psychische overbelasting als gevolg van langdurige stress. Lees hier meer over de oorzaak en symptomen van burn - out.

Gerard heeft al maanden last van vermoeidheid en gevoelens van stress en spanning. De onzekerheid over zijn werk en oplopende priveproblemen zijn hem teveel geworden. Hij voelt zich opgebrand en onzeker over zichzelf en zijn toekomst. Hij heeft zich inmiddels ziekgemeld. Ook dit voelt voor hem als falen. Wat nu vraagt hij zich af? De bedrijfsarts raadt hem een burn-out behandeling aan.

Het aantal mensen dat leidt aan een burn-out is ernorm toegenomen de afgelopen jaren. Ruim 1 op de 7 werknemers geeft aan burn-out klachten te ervaren.

OORZAKEN VAN EEN BURN - OUT
Burnout ontstaat vaak na een langere periode van emotionele, mentale en psychische overbelasting. Veel mensen koppelen werkdruk, saai werk en problemen op het werkvloer aan het ontstaan van een burn-out. Echter de oorzaak van burn - out is meestal een combinatie van werk, privé en INNERLIJKE factoren die chronische stress en vermoeidheid opleveren.

Om een burn - out effectief aan te pakken, zul je op individuele basis aandacht moeten besteden aan al deze aspecten. Lees hier hoe wij de oorzaak van burn - out effectief aanpakken.

 

SYMPTOMEN VAN EEN BURN - OUT
De belangrijkste symptomen van een burn-out zijn vermoeidheid, uitputting, stress en spanning, angsten, een negativiteit zelfbeeld en het gevoel het - werk en/of het leven - niet meer aan te kunnen. Mensen met burnout verschijnselen hebben vaak moeite met inslapen, omdat ze nog - in gedachte - bezig zijn het de zaken die zij gedaan hebben of nog moeten doen. Daarnaast kunnen zich natuurlijk bij mensen met een burn-out allerlei fysieke klachten manifesteren zoals spierpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid, somberheid, depressie, hoofdpijn etc.

Lees hier meer over onze unieke aanpak bij burn - out.